Vraag hier gratis kleurstalen aan.
image

Onderhoudsvriendelijke raamdecoratie

Gemak voor iedereen

Laat je niet tegenhouden door je zorgen te maken over vlekken of intensief onderhoud, met ons onderhoudsvriendelijke assortiment zullen deze problemen verleden tijd zijn.

Laat je raamdecoratie stralen

Het kiezen van raamdecoratie kan best een uitdaging zijn, je wilt er natuurlijk wel jaren lang plezier aan beleven. Daarom is het goed om rekening te houden met de mate van onderhoud. Laat je woning tot leven komen met raamdecoratie die niet alleen past bij jouw stijl, maar ook die jouw drukke schema omarmt zonder te hoeven compenseren op uitstraling!

Ontdek onze collectie

Geen ingewikkelde schoonmaakroutine

Stressvrij genieten van je interieur is het ultieme doel. Onze raamdecoratie vraagt slechts om een simpele veeg of af en toe een licht vochtige doek. Bekijk hieronder de schoonmaaktips per raamdecoratie.

Jaloezieën

 • Stap 1: Voorbereiding
  Voordat je begint met schoonmaken van houten jaloezieën, kun je ze het beste sluiten zodat de lamellen elkaar overlappen
 • Stap 2: Stofvrij maken
  Bij het schoonmaken van jaloezieën, kun je het beste beginnen bij afstoffen.
 • Stap 3: Reinigen met een vochtige doek
  Om hardnekkige vlekken te verwijderen van jaloezieën kun je een sopje met water en allesreiniger of schoonmaakazijn maken. Let op dat de doek niet te nat
 • Stap 4: Uithangen van de jaloezie
  Hang na het reinigen de jaloezieën goed uit om ervoor te zorgen dat de lamellen kunnen opdrogen.
image

Plisségordijnen

 • Stap 1: Voorbereiding
  Voordat je begint met schoonmaken van je plisségordijnen, kun je deze het beste losmaken.

 • Stap 2: Gebruik een zachte borstel
  Bij het schoonmaken van plisségordijnen begin je met het zacht borstelen van de stof

 • Stap 3: Reinigen in een bad
  Om hardnekkige vlekken te verwijderen van de plisségordijnen kun je deze in een lauwwarm badje afspoelen.

 • Stap 4: Uithangen van het plisségordijn
  Hang na het reinigen het plisségordijn weer op en trek deze zachtjes naar beneden, zodat de stof goed kan droger. Om de vorm daarna weer goed te krijgen kun je de gordijnen een dagje helemaal ineengevouwen laten hangen.
  Let op dat je plisségordijn goed is opgedroogd.

Gordijnen

 • Stap 1: Voorbereiding
  Voordat je begint met schoonmaken van je gordijnen, kun je deze het beste losmaken. Schud ze buiten goed uit om stof en los vuil te verwijderen.

 • Stap 2: Controleren van wasvoorschriften Controleer het label van je gordijnen voor de wasvoorschriften. Afhankelijk van het materiaal kunnen ze in de wasmachine, of is handwas of stomen de aangewezen methode.

 • Stap 3: Wassen of reinigen
  Was de gordijnen volgens de aanwijzingen op het label. Voor wasbare gordijnen, gebruik een mild wasmiddel en een zacht programma. Voor gordijnen die niet in de wasmachine mogen, gebruik een zachte doek met geschikte reinigingsmiddel voor vlekbehandeling.

 • Stap 4: Uithangen van het gordijn
  Hang de gordijnen weer op terwijl ze nog licht vochtig zijn, zodat de meeste kreukels eruit vallen terwijl ze drogen. Vermijd direct zonlicht om verkleuring tegen te gaan. Zo zien je gordijnen er weer fris en mooi uit.


Rolgordijnen

 • Stap 1: Afstoffen
  Begin met het afstoffen van je rolgordijnen door ze met een zachte borstel voorzichtig af te borstelen. Dit verwijdert stof en lichte vervuiling zonder het materiaal te beschadigen.

 • Stap 2: Vlekken behandelen
  Voor vlekken die meer aandacht vereisen, gebruik je een vochtige doek. Wrijf zachtjes over de vlekken om ze te verwijderen. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is om waterschade te voorkomen.

 • Stap 3: Diepe reiniging
  Bij hardnekkige vlekken kan het rolgordijn ondergedompeld worden in een bad met lauwwarm water. Voeg eventueel een mild wasmiddel toe. Laat het gordijn niet te lang weken om de stof te beschermen.

 • Stap 4: Drogen
  Hang het rolgordijn goed uit om te drogen na het reinigingsproces. Zorg ervoor dat het volledig uitgerold is en vrij hangt, zodat het gelijkmatig droogt en de kans op schimmelvorming wordt geminimaliseerd. Vermijd direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Shutters

 • Stap 1: Stof verwijderen
  Begin met het verwijderen van stof op de shutters door een plumeau of een zachte doek te gebruiken. Beweeg van boven naar beneden en vergeet niet beide zijden van de lamellen en het frame grondig af te stoffen.

 • Stap 2: Vlekken behandelen
  Inspecteer de shutters op vlekken of vingerafdrukken. Gebruik voor deze plekken een licht vochtige doek. Wrijf zachtjes over de vlekken om ze te verwijderen, en zorg ervoor dat je het hout of het materiaal niet verzadigt met water.

 • Stap 3: Grondige reiniging
  Voor een grondigere reiniging, maak een oplossing van water met een klein beetje mild schoonmaakmiddel. Gebruik een schone, zachte doek die licht vochtig is gemaakt. Spoel de doek regelmatig uit om vuilophoping te voorkomen.

 • Stap 4: Drogen
  Na het reinigen, gebruik een droge, zachte doek om eventueel achtergebleven vocht van de shutters te verwijderen.


Veelgestelde vragen van klanten

Onze raamdecoratie is ontworpen met oog op onderhoudsgemak. Je zit dan ook niet vast aan ingewikkelde onderhoudsbeurten. De meeste raamdecoratie hoef je alleen maar af te stoffen met een plumeau of stofdoek. Wanneer er ergens vlekken in zitten kan dit verwijderd worden met een nat doekje. Daarnaast bieden wij ook schoonmaak kits aan die passend zijn bij jou gekozen raamdecoratie.

Dat is geheel afhankelijk van het soort raamdecoratie dat je in huis hebt. Van nature kunnen jaloezieën sneller stof vangen dan bijvoorbeeld gordijnen. Haal regelmatig de plumeau of stofdoek er langs en ze zijn weer als nieuw!

Opzoek naar meer informatie over onze raamdecoratie?