Vraag hier gratis kleurstalen aan.
Groen-rolgordijnen-kinderkamer

Raamdecoratie voor een kinderkamer

Stijlvol, maar vooral veilig!

Zorg ervoor dat de slaapkamer van je kind een veilige en vrolijke plek is waar ze zich op hun gemak voelen. De keuze van raamdecoratie kan hiervoor bepalend zijn, met bijzondere aandacht voor de veiligheid van je kleintjes.

Een goede nachtrust

Om ervoor te zorgen dat je kind voldoende slaap krijgt, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen natuurlijk licht en een donkere omgeving. Een donkere kamer bevordert namelijk de nachtrust, zoals de meeste mensen ook verkiezen in hun eigen slaapkamer. Daarom zijn verduisterende gordijnen, rolgordijnen en plissé gordijnen een goede keuze voor in een kinderkamer. Zo kun je de kamer precies de gewenste hoeveelheid licht geven.

Bestel je raamdecoratie

Voor in de kinderkamer

Veiligheid is het belangrijkste

Ben je op zoek naar functionele en veilige raamdecoratie? Dan is het een goed idee om rekening te houden met de verschillende typen bedieningssystemen. Kinderen zijn voortdurend de wereld aan het ontdekken. Geen dag is hetzelfde, en dat geldt ook voor het gedrag van je kind. Door te kiezen voor raamdecoratie zonder koorden en lussen, verhoog je al snel de veiligheid in de kinderkamer. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Kies daarom voor raamdecoratie met een greep bediening, zodat koorden en lussen overbodig zijn. Ga bijvoorbeeld voor rolgordijnen met handgreep bediening of jaloezieën met kindveilige koorden.

Lees meer over onze kindveilige raamdecoratie

Ben je geïnspireerd?

Of het nu gaat om vrolijke gordijnen, speelse rolgordijnen of kleurrijke plisségordijnen, onze kleurstalen helpen je bij het creëren van een inspirerende en veilige omgeving voor jouw kind. Start vandaag nog met het visualiseren van de perfecte sfeer in de kinderkamer, helemaal kosteloos. Ontdek hoe eenvoudig het is om de ideale match te vinden voor jou en je kind.

Ontdek ze hier
Rood-plisse-gordijnen-kinderkamer

Veelgestelde klantvragen

Verduisterende gordijnen, Duette gordijnen en plisségordijnen zijn populaire keuzes voor in een kinderkamer. Mocht je op zoek zijn naar een andere stijlvolle oplossing dan zijn shutters ook ideaal voor in de kinderkamer.

Ja, veiligheid bij kleine kinderen is natuurlijk erg belangrijk. Kies raamdecoratie zonder lange koorden of lussen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren voor kleine kinderen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te gaan voor handgreepbedieningen of koordloze opties.

Overweeg luchtdoorlatende raamdecoratie zoals plissé gordijnen die natuurlijk licht binnenlaten zonder koorden die een risico kunnen vormen.

Verduisterende gordijnen zijn ideaal. Ze blokkeren effectief licht van buitenaf, wat een donkerdere slaapomgeving creëert die bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Jazeker, raamdecoratie met kindveilige koorden of bedieningssystemen zoals rolgordijnen met handgrepen zorgen ervoor dat het gevaar van verstrengeling beperkt wordt.