Vraag hier gratis kleurstalen aan.
 • bruin-houten-jaloezieen-keuken
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Ben je op zoek naar betaalbare jaloezieën van A-kwaliteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij maken onze jaloezieën namelijk helemaal op maat, waardoor je altijd een perfect resultaat krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is je ramen opmeten en vervolgens kun je op basis van deze maten zelf perfecte jaloezieën samenstellen via onze website. Bovendien profiteer je bij ons van supersnelle levertijden, waardoor je jouw nieuwe raamdecoratie altijd snel in huis hebt.

Alles wat je wilt weten over jaloezieën

Hier vind je alle vragen die je mogelijk hebt over het kiezen, installeren en onderhouden van jaloezieën voor jouw huis.

Voor een perfect resultaat is het belangrijk dat uw raamdecoratie op de juiste manier wordt ingemeten. Dit kunt u eenvoudig zelf doen als u onze meetinstructies opvolgt. Zo weet u zeker dat u straks bij het bestellen de juiste afmetingen invoert.

Download meetinstructies voor jaloezieën

De maximale breedtes zijn afhankelijk van de materiaalsoort en de kleur. Soms zijn er maar enkele kleuren die tot de maximale breedte gaan die hieronder staat vermeld.

Lindehout : 360 cm
Paulownia: 300 cm
Bamboe: 360 cm
Abachi: 300 cm
Aluminium: 400 cm
Kunststof: 290cm
PVC: 272 cm

Bij jaloezieën kun je het volgende stellen “hoe breder de lamelbreedte, des te meer doorkijk je hebt naar de buitenwereld”. De gangbaarste maten voor jaloezieën in woningen zijn 35mm & 50mm. 63mm is mooi alternatief voor shutters, vooral voor grote ramen. De kleinere lamelbreedtes van 16mm & 25mm worden vaker gebruikt in kantoren of thuiskantoren gebruikt.

Jaloezieën kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden door hier met een stofdoek of zachte borstel overheen te gaan. Voor hardnekkiger vuil kun je gebruik maken van een vochtig doekje. Onthoudt wel dat je tijdens het schoonmaken van de lamellen deze niet teveel buigt of beschadigt.

Opties

Dit zijn verschillende opties tijdens het samenstellen van je jaloezie.

 • image

  Plaatsing

  De plaatsing van een jaloezie kan "in-de-dag" of "op-de-dag" zijn. Bij "in-de-dag" wordt de jaloezie tussen de kozijnen van het raam of tussen de muren gemonteerd, terwijl bij "op-de-dag" de jaloezie op de kozijnen van het raam of de deur wordt gemonteerd. De manier waarop je de jaloezie meet, is afhankelijk van de gekozen plaatsing.

 • image

  Bediening

  De bediening van een jaloezie gebeurt met een trekkoord voor het op en neer laten gaan van de jaloezie en een tuimelkoord of tuimelstang voor het kantelen van de lamellen van de jaloezie. Je kunt zelf kiezen aan welke kant je de bediening wilt plaatsen (afhankelijk van de breedte van de jaloezie).

 • image

  Zijgeleiding

  Jaloezieën die zonder zijgeleiding in het open kozijn van een raam of deur hangen, kunnen door de wind hinderlijk gaan klapperen. Om beschadigingen aan de jaloezie en het kozijn te voorkomen is het verstandig te kiezen voor zijgeleiding. Hetzelfde geldt voor jaloezieën die worden gemonteerd op een deur of raam. Bij het openen en sluiten hiervan kunnen de jaloezieën eveneens gaan klapperen. Met een nylon of metalen koord dat van boven tot onder door de zijkanten van de jaloezie is geleid, wordt de jaloezie zelfs bij sterke wind of krachtige bewegingen op zijn plaats gehouden.

 • image

  Koof

  Bij houten en aluminium jaloezieën heeft u de mogelijkheid om de bovenbak van de jaloezie af te werken met een houten sierkoof. Deze koof kan zowel met als zonder zijkanten worden meegeleverd. Respectievelijk voor montage “op de dag” en “in de dag”. Het plaatsen van de koof is eenvoudig en gebeurt met behulp van sterke magneten die onzichtbaar zijn verwerkt in de achterzijde van de koof.